Interviu cu Dragomir Silviu-Cristian, Managing Director la Bandai Namco Games Romania

Dragomir Silviu-Cristian, Managing Director/Director General la Bandai Namco Games Romania a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti si lucreaza de 19 ani in industria de gaming (PC, mobile). Acesta ne-a povestit cum si-a inceput cariera in domeniu si ne-a oferit mai multe detalii despre job-urile disponibile in acest moment la Bandai Namco Games Romania: locuri de munca pentru programatori, Technical Manager si Grafician 2D.

Cum v-ati inceput cariera in acest domeniu sau care sunt cele mai mari provocari si satisfactii din zona de recrutare?

Daca este vorba despre dezvoltarea de jocuri, totul a inceput dintr-o intamplare. Am fost intrebat de unul dintre asistentii din facultate daca doresc sa ma alatur studioului local al unuia din principalii jucatori pe piata mondiala de jocuri pe PC si console. Asa a inceput aceasta aventura minunata si dificila in acelasi timp.

Principala provocarea consta in recrutarea de persoane cu experienta in domeniu, in Bucuresti cererea de specialisti fiind foarte mare, iar metodele de recrutare traditionale (anunturile pe site-uri de profil) au din ce in ce mai putin efect. De asemenea, o dificultate este si necesitatea cunoasterii aspectelor tehnice de catre persoanale implicate in recrutare, conditie dificil de indeplinit de cele mai multe ori.

Satisfactia apare in momentul in care vad noii angajati integrandu-se si participand la proiecte de dezvoltare, pentru ca rezultatul muncii lor sa se reflecte in scopul final: jocurile apreciate pe piata.

Ce tip de candidati cautati de obicei?

Pasiunea pentru jocuri, dedicate nu doar pietii de smartphone-uri, ci si pentru PC, console, este ceea ce cautam la fiecare candidat care aplica pentru oricare din pozitiile si posturile pe care le anuntam pe piata.

Cautam seriozitate, dorinta de a evolua profesional intr-un mod sanatos, nivel bun de comunicare si socializare, dar si experienta pentru anumite posturi.

Job-uri disponibile in prezent:

In aceasta perioada cautam programatori de nivel intermediar si expert, preferabil cu experienta anterioara in domeniul de activitate.

De asemenea, urmarim sa gasim persoana potrivita pentru postul de Technical Manager. Poate fi un candidat atat din interiorul companiei cat si din exterior.

In urmatoarea perioada vom anunta si disponibilitatea unui post de grafician 2D.

Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?

Procesul de recrutare, in ceea ce priveste interviul si selectia candidatilor, se bazeaza pe unul sau mai multe teste de cunostinte tehnice, unul sau mai multe interviuri, atat cu managerul direct cat si cu alti manageri si directori de departamente.

Cum sunt structurate interviurile de angajare si care este, in opinia dumneavoastra, scopul intrebarilor standard?

Interviurile au la baza atat intrebari tehnice, cat si din alte domenii care ne ajuta sa cunoastem candidatii si sa intelegem dorintele si asteptarile lor – personalitatea, experienta anterioara in ceea ce priveste modul de comunicare, socializare si integrare la locurile de munca prezentate in CV.

Care sunt abilitatile / calitatile / competentele pe care le apreciati cel mai mult la un candidat?

Pasiunea, bunul simt, spiritul critic, comunicarea, lucrul in echipa, devotament, dorinta de cunoastere si evolutie continua, experienta technica in domeniu.

6. Care sunt pozitiile pentru care gasiti cu dificultate candidati potriviti? De ce?

Domeniul in care am avut dificultati in a gasi candidatii potriviti a fost programarea in vederea dezvoltarii de jocuri pe platformele mobile, in special pentru pozitiile de senior. Motivul este piata concurentiala si numarul limitat de programatori cu un nivel ridicat de experienta.

Care sunt, in opinia dumneavoastra, beneficiile unui internship pentru angajat si pentru angajator?

Beneficiile unui intership le vad pe termen mediu si lung, fiecare din cele doua parti invatand, capatand experienta si adaptandu-se in vederea unei posibile viitoare colaborari pe termen lung.

Cum sunt motivati angajatii-cheie sa ramana in companie pe termen lung (ex: beneficii extrasalariale, dezvoltare profesionala, training, oportunitati de avansare etc.)?

Bandai Namco Romania ofera un pachet complex de beneficii fiecarui angajat, nu doar celor din pozitii cheie. Pachetul de beneficii ofera acces la programe de training in vederea dezvoltarii de cunostinte profesionale si nu numai, precum si la un program de bonusuri anuale calibrate in functie de performantele de-a lungul anului precedent. Am continuat sa oferim bonuri de masa chiar si dupa modificarile legislative de la inceputul anului 2011.

Sanatatea este cel mai de pret lucru al fiecarui dintre noi. Un om sanatos este cel mai de pret angajat al unei companii – toti angajatii Bandai Namco Romania au acces la un sistem privat de sanatate. Ideal ar fi sa nu ajunga sa foloseasca cardul respectiv, de aceea orice angajat poate opta pentru un card ce ii ofera acces gratuit la cateva zeci de locatii de recreere ce ii stau la dispozitie atat in Bucuresti, cat si in zonele adiacente orasului.

Despre companie:

Bandai Namco Games Romania este parte a grupului Bandai Namco, grup format in 2005 ca urmare a fuziunii a doua companii din Japonia – Bandai si Namco. Bandai Namco are ca principale directii de business domenii ce au legatura cu divertismentul – jocuri video, jucarii si parcuri tematice de distractii.

Bandai Namco Games Romania este prezenta pe piata din Bucuresti din anul 2008 si se ocupa cu dezvoltarea, adaptarea, portarea si localizarea aplicatiilor dedicate platformelor mobile – in principal telefoane si tablete de tip smartphone (iOS, Android, Windows Phone, Blackberry).

Amintesc cateva jocuri de succes create in cadrul Bandai Namco Game Romania si lansate pe platforme mobile – Bird Zapper!; Buccaneer Blitz; Duck, Duck, Quack; Fossil Feast;, Knights Arena; Bird Zapper: Seasons.

9. Ce alte informatii doriti sa comunicati candidatilor?

Apreciem candidatii care aplica la joburile ce corespund pregatirii profesionale si/sau dorintei acestora de a face parte dintr-o echipa creativa de succes. Apreciem pasiunea pentru jocuri, seriozitatea, sinceritatea, dorinta de a invata si a capata experienta alaturi de o echipa sudata ce priveste cu incredere in viitor.

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On

ULTIMELE JOBURI