Ce domeniu va crea 4.000 de locuri de munca in urmatorii 2 ani

Companiile de servicii de externalizare pentru afaceri vin in Romania pentru ajutoarele de stat pe care le primesc pentru deschiderea de noi facilitati si crearea de locuri de munca, iar in urmatorii doi ani noii veniti pe piata locala ar urma sa angajeze minim 4.000 de persoane.

In ultimele luni, atat companiile existente din domeniul BPO (Business Process Outsourcing) si SSC (Shared Service Outsourcing), dar si companii noi se extind in Romania. Acestea nu vin doar pentru forta de munca ieftina, ci vin pentru facilitatile pe care le primesc de la stat, pentru crearea de noi afaceri si noi locuri de munca. Anul trecut, ajutoarele acordate de stat pentru acest domeniu s-au ridicat la 50 milioane euro, iar pentru acest an fondurile disponibile ajung la 35 milioane euro pentru companii de IT, BPO sau alte astfel de servicii" Marius Scuta, seful departamentului de birouri al JLL.

Oferta serviciilor ce pot fi externalizate a crescut, la fel si procentul companiilor care au apelat la aceste servicii a crescut in 2011 si prima parte a anului 2012, rata de penetrare a externalizarii depasind 80% in Romania si este intr-o continua crestere.

Aceasta metoda de externalizare a serviciilor este folosita de companii pentru a-si controla costurile. Cu o rata de peste 80%, tara noastra este in concordanta cu tendinta globala, previziunile fiind ca piata de outsourcing va creste la nivel mondial cu 5% in 2012, conform unui studiu Accace.

Interesat de un job in BPO? Intra AICI.

 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI