Social Impact Award 2014: Competitie de Antreprenoriat Social pentru Studenti

Push the button, change the world!

Impact Hub Bucuresti si Fundatia ERSTE desfasoara in  prezent o noua editie Social Impact Award, o competitie de antreprenoriat social pentru studentii romani. Tinerii sunt incurajati sa propuna idei de afaceri care dincolo de obtinerea unui profit reusesc si sa aduca un beneficiu societatii. Inscrie-te pana pe 15 aprilie 2014 si beneficiaza de sansa de a castiga premiile competitiei.

Concursul se desfasoara in 8 tari europene, Austria, Cehia, Croatia, Elvetia, Grecia, Romania, Rusia si Slovacia, Fundatia ERSTE fiind partenerul principal. Studentii au oportunitatea sa participe la seminarii gratuite de informare si instruire in domeniul antreprenoriatului social.

Despre competitie
Studentii care doresc sa participe se pot inscrie in echipe de maximum 5 persoane. Acestia trebuie sa depuna proiectele pana in data de 15 aprilie, ora 18:00. Proiectele vor fi analizate de un juriu format din oameni cu interese in zona antreprenoriatului social.

In cadrul jurizarii se va tine cont de trei criterii:

  • Inovare: proiectul si implementarea lui trebuie sa fie inovatoare, sa propuna solutii si abordari noi ale unei probleme sociale;
  • Impact social: proiectul trebuie sa aiba un impact masurabil si semnificativ in societate. Fiecare echipa trebuie sa demonstreze atat eficacitatea ideii, cat si fezabililtatea acesteia;
  • Planificare realista: Pentru o buna implementare, proiectul trebuie sa aiba obiective masurabile si realiste. De asemenea, trebuie sa includa o planificare riguroasa a actiunilor de intreprins, dar si a resurselor umane care vor fi mobilizate in acest sens.

Juriul va selecta cele mai bune 10 proiecte inscrise, acestea urmand sa intre in cea de-a doua etapa de evaluare realizate de juriu si in etapa de Vot Public. Se vor stabili trei echipe castigatoare, iar proiectul care va obtine votul publicului va primi un premiu de popularitate.

Premii
Vor exista castigatori pentru fiecare tara participanta. Castigatorii din Romania vor primi:

  • 3 premii oferite de juriu in valoare de 5.000 de lei (3 x 5.000 lei);
  • 1 premiu de popularitate in valoare de 3.000 de lei. Acesta va fi oferit pe baza votului online din perioada 7-20 mai 2014.

De asemenea, echipele castigatoare vor avea oportunitatea de a participa la workshopuri internationale si de a beneficia de abonamente (in perioada iunie-august 2014) la Impact Hub Bucuresti.

Workshopuri gratuite de antreprenoriat social
Pe langa competita de proiecte, in cadrul Social Impact Award sunt organizate si workshopuri gratuite, inscrierea in cadrul acestora fiind facuta online. Inca mai ai oportunitatea de a participa la:

  • Workshop de identificare a ideilor de afaceri sociale - 4 aprilie. Inscrierea se face AICI;
  • Workshop de instruire privind transformarea ideii intr-un model de afacere sustenabila - 7 aprilie. Inscrierea se face AICI.

 

Pentru mai multe informatii viziteaza siteul competitiei sau inscrie-ti proiectul in concurs.

Fii urmatorul antreprenor social al Romaniei!

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania