Oportunitati de Internship & Trainee la HeidelbergCement

Internship & Trainee HeidelbergCement

De 12 ani, la HeidelbergCement România, organizăm stagii de internship pentru studenți, absolvenți și masteranzi, contribuind astfel la dezvoltarea profesională a tinerei generații și la dobândirea unui mai bun acces pe piața muncii. În cele 10 ediții derulate până în prezent, 130 tineri au avut ocazia să lucreze în diferite departamente ale organizației și 34 dintre participanți au fost selectați ulterior să își continue activitatea în cadrul companiei noastre.

Programul de internship

La HeidelbergCement România, credem în ideeea de internship centrat pe învăţare, cu scopul de a prezenta participanților procese și activități specifice din industria materialelor de construcții. Stagiile sunt plătite și au o durată de două luni, în perioada vacanței de vară. Fiecare program de internship se desfășoară în baza unui program cu obiective generale de instruire, care îmbină partea teoretică cu cea practică, iar la finalul programului, internul are capacitatea de a elabora un proiect pe o temă de specialitate.

Aplică aici la unul dintre internship-urile noastre:

Programul pentru trainee

Prin acest program, sprijinim tinerii aflați la început de carieră. Programa implică parcurgerea unor module complexe de pregătire teoretică și practică, în diferite departamente operaționale și funcționale din cadrul celor trei linii de business ale companiei noastre (ciment, agregate și betoane). Candidații ideali sunt masteranzi sau proaspăt absolvenţi de studii de master, cu rezultate academice excelente, spirit de inițiativă și motivație. Lucrăm, astfel, cu participanți aflați în perioada în care se pun bazele carierei lor în domeniu, se dezvoltă stiluri de lucru și se identifică modele și mentori care le vor marca dezvoltarea și evoluția în carieră.

Aplică acum pentru unul din programele noastre de traineeship:


Un mediu de lucru dinamic și provocator

Dorim să contribuim la dezvoltarea unei comunități de specialiști în industria noastră, așa încât, în cei 22 ani de când suntem prezenți în România, ne-am implicat activ în educația tinerilor, iar mulți dintre cei care s-au alăturat programelor noastre de internship şi trainee ne sunt, astăzi, colegi. Pe parcursul programelor noastre, ei au acces la situații reale de business, care le stimulează și îi ajută să își dezvolte competențe și abilități personale ce pot fi utile în orice mediu de lucru profesional, cum ar fi capacitatea de organizare, abilitățile de comunicare interpersonală și abilitatea de a lucra în echipă.

Avem astăzi în echipă colegi care au luat prima oară contact cu această industrie în cadrul stagiilor de practică organizate de facultăți în fabricile noastre, iar experiența avută i-a stimulat pentru a-și dori să descopere mai mult din ceea ce înseamnă să lucrezi pe flux sau în camera de comandă. Este și cazul tinerei noastre colege Sabina Socoteanu, recent numită în funcția de Șef adjunct departament tehnic la Fabrica de ciment Fieni.

„Totul a inceput cu programul de internship”, povestește Sabina Socoteanu. Experiența dobândită în cadrul celor două luni de internship m-a făcut să îmi doresc să lucrez într-o fabrică de ciment. De ce? Pentru că era un loc plin de provocări, cu oameni profesioniști și dispuși să împărtășească din experiența lor profesională celor care erau interesați de fabricarea cimentului. Iar un alt lucru care m-a convins a fost faptul că era imposibil să te plistisești. Erau atâtea lucruri noi de învățat iar oamenii au fost atât de primitori, încât la sfârșitul programului de internship eram hotărâtă să mă întorc în fabrică după terminarea facultății. Lucru care s-a și întâmplat, după ce am participat la un interviu de angajare, am trecut interviul și, astfel, am devenit Trainee. După un an, am preluat postul de Tehnolog măcinare, iar începând de anul acesta ocup funcția de Șef adjunct departament tehnic.”

Găsești aici toate oportunitătățile noastre: