Incepe maratonul programelor de internship, trainee si joburilor entry level




1,2,3 si START celui mai mare marathon online dedicat programelor pentru tineri

 

A venit si 2021, anul sperantelor si marilor obiective! Suntem siguri ca va fi un an mult mai bun si mai productiv asa ca noi ne-am pregatit temeinic de cel mai mare maraton de programe pentru tineri.

Ce trebuie sa faci ca sa intri si tu in marathon?

Pasul 1: seteaza-ti un obiectiv in functie de etapa in care te afli. De exemplu daca esti in primii ani de facultate si vrei sa descoperi domeniul care iti place atunci propuneti sa urmezi unul, doua sau chiar trei programe de internship/practica. Daca esti in anii terminali cel mai probabil iti doresti sa te angajezi curand asa ca poti sa-ti propui sa urmezi un program de management trainee sau chiar sa gasesti un job entry level. Oricare ar fi obiectivul tau cu siguranta vei gasi programul de internship/trainee/job-ul entry-level care ti se potriveste.

Pasul 2: Intra in cursa marathonului si alege oportunitatile potrivite pentru tine in functie de domeniul, orasul sau compania care te intereseaza. Apoi creaza-ti un short list cu cele de interes.

Pasul 3: Pe parcursul cursei nu uita sa te hidratezi cu informatii utile despre companiile si programele pe care le-ai ales. Poti citi direct in job description-urile postate sau te poti interesa in cadrul cunostintelor care lucreaza in domeniul sau in cadrul companiei respective.

Pasul 4: Nu uita de ceilalti coechipieri din cursa, asa ca pregateste-ti CV-ul si gandeste-te cum poti atrage atentia angajatorilor prin el astfel incat sa elimini concurenta.

Pasul 5: Ai ajuns la linia de FINISH! Felicitari! Acum aplica la programele pe care le-ai selectat pe parcursul cursei.

Pasul 6: Pregateste-te pentru podium urmeaza interviurile! Gasesti resurse in zona de noutati. Iata cateva exemple:
 
Miscarea face bine mai ales acum de cand stam atat de mult timp acasa, cea psihica e chiar si mai importanta. Asa ca e bine sa ne ocupam timpul cu planuri de viitor.