Doi pasi spre jobul dorit: CV-ul si interviul de angajare


Daca in ultimul articol v-am vorbit despre cum trebuie sa arate un CV si metode prin care poti prezenta increredere angajatorului, de data aceasta vom vorbi mai multe despre continutul sau, dar si despre cateva idei de luat in considerare pentru interviu.

Pe langa experienta personala si profesionala care trebuie clar prezentate in CV, nu uita:
 
  • Pune un titlul CV-ului;
  • Ataseaza o fotografie relevanta si clara;
  • Lasa datele tale de contact (email, numar de telefon);
  • Acorda atentie limbii de redactare;
  • Utilizeaza un font usor de citit;
  • Incearca sa te limitezi la 2 pagini de continut;
  • Trimite documentul intr-un format usor de accesat.

 
Toate aceste sfaturi le poti gasi in detaliu si cu exemple practice de aplicare in noua editie a Ghidului Angajatorilor. Mai mult, tot cu ajutorul acestui material, ai acces la cele mai noi informatii din piata muncii si vei putea afla ce asteptari au marii angajatori de la potentialii lor angajati. Descarca ghidul, contureaza-ti cel mai tare CV si aplica la job-ul dorit!

Daca esti la inceput de drum in cariera, iti recomandam sa arunci o privire peste programele din cadrul Internship & Trainee Marathon, acestea fiind dedicate studentilor si proaspat absoventilor.

Gata?

Super! Acum urmeaza cel mai probabil sa fii contactat pentru un interviu :)

 

 
In primul rand, asigura-te ca esti bine informat despre compania la care vei merge si despre industria in care vei lucra. Mai apoi, te vei putea gandi la posibile intrebari ce ti s-ar putea adresa si la unele raspunsuri sau directia in care vei dori sa duci discutia cu angajatorul.

Acum ca te-ai informat, este foarte important sa fii punctual – prima impresie mereu conteaza. In ceea ce priveste aspectul exterior, nu este nevoie neaparat sa mergi imbracat la costum, insa o tinuta ingrijita va reprezenta mereu un plus alaturi de un comportament natural, degajat, dar nu exagerat de informal.

Ghidul Angajatorilor te poate ajuta si din acest punct de vedere oferindu-ti chiar si cateva sugestii de intrebari pe care le-ai putea primi si modul in care poti raspunde. Pentru cei ce nu au avut foarte mult contact cu angajatorii, acest ghid este esential in crearea impactului dorit atat la interviu, cat si ca angajat.

Nu uita! In cadrul Internship & Trainee Marathon gasesti peste 1200 programe dedicate studentilor si proaspat absoventilor.