Locul tau pe piata fortei de munca din 2012

Gasirea unui loc de munca este o adevarata provocare, mai ales daca esti la inceputul carierei. Piata locurilor de munca s-a dezmortit in ultima perioada, companiile anticipand cresteri promitatoare de angajari in trimestrul al treilea al acestui an. Poate stii care este domeniul in care vrei sa lucrezi sau poate vrei doar sa ai un loc de munca stabil, indiferent de domeniu. In oricare dintre aceste situatii te-ai afla, pentru a obtine job-ul dorit, trebuie sa ai un CV care sa-ti reflecte potentialul. La fel de important este si sa te pregatesti pentru interviul de recrutare, gandindu-te la posibile raspunsuri pentru intrebarile care iti vor fi adresate.

 

Cum alegi oportunitatea care ti se potriveste

Alegerea job-ului potrivit este una dintre deciziile cele mai importante pe care le poti lua la inceputul unei cariere. Desi pare o decizie simpla la prima vedere, este una care poate avea un impact puternic asupra viitorului carierei tale.

De aceea, in continuare, iti vom prezenta cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a alege cea mai buna optiune atunci cand faci primul pas pe drumul profesional.

Citeste tot articolul>>

 

Cum depasesti provocarile primului job

Trecerea de la statutul de student la cel de angajat poate fi destul de dificila, chiar daca esti entuziasmat de faptul ca ti-ai gasit un loc de munca.

Un job presupune respectarea regulilor companiei, indeplinirea sarcinilor primite, responsabilitate si atitudine potrivita fata de colegi si superiori. Trebuie sa ai in vedere toate aceste aspecte, chiar din prima zi de munca, pentru a te acomoda cat mai repede in noua pozitie.

 

Cum iti negociezi salariul

Ai reusit sa treci cu succes de primele etape ale demersului de a te angaja: alegerea domeniului de activitate, a job-ului potrivit, interviul cu recruiterul. Urmatoarea etapa vizeaza negocierea pachetului salarial, una dintre cele mai mari dificultati cu care se confrunta studentii si proaspat absolventii.

Atunci cand raspunzi la intrebarea "Ce asteptari salariale ai?", trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte, printre care oferta pietei si competentele tale profesionale ocupa un rol semnificativ.