Conform studiului Hipo.ro „Piata fortei de munca in 2015” (aplicat pe un esantion de 261 de companii in perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015), in ceea ce priveste criteriile care vor conta in selectia si recrutarea viitorilor angajati, 40% dintre companii considera experienta anterioara, programele de internship si stagiile de practica cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor.

Referitor la abilitatile soft skills, top 5 cele mai urmarite de angajatori in procesul de selectie si recrutare sunt: orientarea catre rezultate, abilitatile de comunicare, adaptabilitatea, proactivitatea, capacitatea de a lucra in echipa. 


 
Vezi ce spun companiile participante la eveniment despre pozitiile deschise si candidatii pe care ii cauta:
 
“Cautam candidati entuziasti in ceea ce priveste domeniul IT, foarte buni utilizatori ai macar unei limbi de circulatie europeana. Persoane dornice de a invata si de a-si aduce aportul la activitati si inafara cerintelor standard impuse de fiecare pozitie in parte.” Legat de beneficiile unui internship “scopul comun al celor doua parti este de a obtine o angajare permanenta, pentru care internul nu este, in general, suficient de pregatit, iar angajatorul doreste un numar mai mare de candidati potriviti. Un internship poate spori cunostintele si aptitudinile celor implicati pana la nivelul la care pot fi angajati definitiv.”
Echipa SCC Services Romania

 
“Candidatii pe care ii cautam, pentru pozitia de Customer Service Advisor, trebuie sa detina competente IT de baza si sa vorbeasca limba engleza sau limba engleza  in combinatie cu o alta limba straina  (franceza, spaniola, rusa, italiana, bulgara, germana ori portugheza). In anul ce urmeaza, estimam aproximativ 100 de pozitii entry level dedicate tinerilor ieseni (…) In cadrul companiei, exista si programe de internship (HR, Front Desk Assistant, SAP), care le permit internilor sa devina angajati Capgemini“.
Raluca Paduraru, Specialist Recrutare, Capgemini Iasi