Junior accountant

Angajator: ICAP GROUP
Domeniu:
 • Contabilitate Finante
 • Tip job: full-time
  Nivel job: 0 - 1 an experienta
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Job la nivel national
  Actualizat la: 10.12.2016
  Scurta descriere a companiei

  ICAP Group - cu 1.300 angajati – este unul dintre cele mai de succes Grupuri din Sud-Estul Europei, cu prezenta puternica in Romania, Grecia, Bulgaria, Serbia, Bosnia si Hertegovina si Cipru.
  ICAP Group este una dintre putinele companii in Europa recunoscute drept “Credit Rating Agency” de catre European Securities and Markets Authority (ESMA).
  In Romania, ICAP Group opereaza prin subsidiarele sale ICAP Romania, ICAP Employment si Cycle European, locate in cladirea Global City Center in Bucuresti, generand 4.7 milioane € cifra de afaceri in 2014 si avand in prezent peste 400 de angajati.

  ICAP Group ofera o gama completa de servicii:

  ICAP Romania:
  Gestioneaza o baza de date cu informatii comerciale, financiare si administrative pentru mai mult de 1 milion entitati active inregistrate in Romania si ofera servicii grupate in 4 linii de business: Servicii de Credit Risk, Solutii de Marketing, Consultanta in Management si People Solutions.
  Serviciile de Informatii de Afaceri si Credit Scoring ale ICAP reprezinta un set complet de solutii ce ajuta creditorii sa identifice posibilele riscuri de creditare, respectiv sa evalueze riscul financiar implicat in relatia cu creditorii sai. ICAP a dezvoltat o tehnologie pentru a actualiza cu regularitate intreaga baza de date cu cele mai noi informatii disponibile in sursele oficiale. O echipa specializata de cercetare si monitorizare garanteaza ca informatiile furnizate sunt actualizate zilnic.
  ICAP examinează sectoare atractive ale economiei romanesti, formuleaza factori ce determina cererea si oferta si prezinta jucatorii importanti de pe piata si perspectivele de dezvoltare in sector.
  Punand accent deosebit pe activitatea sa principala, Serviciile de Credit Risk, ICAP Romania a incheiat un accord strategic extrem de important cu liderul mondial in furnizarea de Servicii de Credit Risk si Informatii de Afaceri, Dun & Bradstreet (D&B).

  ICAP Employment Solutions:
  Ofera o gama larga de servicii, pentru a ajuta companiile sa atraga oameni talentati, a-i recompensa corect, in functie de contributia individuala, pentru a crea un mediu de lucru bazat pe comunicare deschisa, motivatie, recompensa si munca in echipa si, prin urmare, pentru a atinge un nivel ridicat de performanta astfel incat sa devina Angajatorul Preferat.

  CYCLE European:
  Ofera o externalizare integrata eficienta a serviciilor de colectare constand in gestionarea tuturor creantelor, provenind fie de la persoane fizice (B2C) sau de la companii (B2B) ce implica intreaga procedura (din momentul emiterii facturii, expeditia notificarii de plata, pana la colectarea datoriei).
  CYCLE se angajeaza sa ii informeze pe debitori despre datoriile restante fata de compania client si sa negocieze intarzierea si modul de plata a acestor datorii. Aceste servicii pot fi furnizate pentru orice fel de caz, si in orice moment in conformitate cu normele derivate din politicile comerciale si de creditare ale companiei. Astfel putem gestiona eficient creantele clientilor pentru ca acestia sa obtina maximul din mecanismul de colectare si sa creasca vanzarile, fara a incalca politicile comerciale.

  Cerinte

  ICAP is recruiting for an important client with decades of experience offering advice and support for companies doing business on a global scale. They offer a range of services, from taking care of paperwork and advising you on legal structures to being your HR manager on the ground.

  Candidate Profile:

  • Knowledge of Romanian tax and accounting law
  • Bachelor in economics or similar
  • Relevant work experience and familiarity with an ERP will be nice to have
  • Accurate and detail oriented approach
  • A working level of written and spoken English
  • Microsoft office knowledge
  • Good planning skills and organizational skills

  Other: Opportunity to join a company with high standards and excellent career development prospects.

  Responsabilitati

  Job description

  • Daily input of primary accounting documents
  • Review the monthly accounting documents and ensure data integrity
  • Help with the closing processes
  • Help with the preparation of monthly, quarterly and annually fiscal statements
  • Prepare reports in accordance with management requests
  • Stays in contact with the banks
  • Visits the tax office to submit fiscal statements and pick up fiscal certificates