Expert Piete si Investitii

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile BCR active.


Vezi toate job-urile Expert Piete si Investitii active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Banci active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Contabilitate Finante active pe Hipo.ro

Angajator: BCR
Domeniu:
  • Banci
  • Contabilitate Finante
  • Tip job: full-time
    Nivel job: 1 - 5 ani experienta
    Orase:
  • BUCURESTI
  • Actualizat la: 16.06.2016
    Remote work: On-site
    Scurta descriere a companiei

    Banca Comerciala Română (BCR), membră a Erste Group, este cel unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, ce oferă servicii de bancă universală, leasing, pensii private, fonduri de investiții și produse de economisire-creditare pentru locuinţe, prin intermediul reţelei naționale de sucursale și centre de afaceri.

    Misiunea BCR este de a contribui la crearea de prosperitate pentru România, sprijinind șansele tuturor la o viață mai bună și susținându-le încrederea în forțele proprii și în capacitatea de a-și atinge potențialul. Pentru aceasta, BCR investește constant în acces sigur și facil la servicii financiare, banking pe înțelesul tuturor, consiliere financiară pe termen lung și produse care respectă potențialul fiecărui client.

    BCR a creat cel mai amplu și consistent program de educație financiară din România, “Școala de Bani”, prin cursuri pentru adulți și tineri, o expoziție mobilă de educație financiară pentru copii și o platformă digitală dedicată, toate acestea prin implicarea a peste 1.000 de profesori de educație financiară, experți ai BCR.

    In perspectiva viitorului si a digitalizarii serviciilor financiare, BCR a adus în România cea mai populară platformă bancară din Europa Centrala – George – primul produs fintech oferit de o bancă din România: creat la Viena într-un hub digital, cu contribuția tinerilor IT-iști români.

    Cerinte

    -Studii superioare de lunga durata/masterat: economice / finante/ matematica cu specific financiar, sau cunostinte obtinute ulterior prin practica sau diverse cursuri
    -Experienta de minimum 4 ani, din care cel putin 3 ani in institutii financiar-bancare.
    -Foarte buna cunoastere a serviciilor financiare si intelegere a pietelor financiare (produse bancare, de trezorerie si de piete de capital)
    -Reglementarile specifice domeniului de activitate
    -Cunostinte economice si financiare
    -Cunostinte generale IT foarte buna cunoastere si experienta practica in MS Office
    -Engleza nivel avansat

    Responsabilitati

    -Contribuie la strategiile ALM (investitii, rata de dobanda, FX, lichiditate) cu previziuni macroeconomice si tendinte in piata (ratele de dobanda, cursuri de schimb) pe termen scurt, mediu si lung, si colaboreaza cu alte directii din centrala (Echipa Cercetare Macro si Titluri cu Venit Fix) inclusiv in procesul de planificare financiara si ajustare a acestor previziuni in functie de tendintele observate in piata.
    -Intocmeste planificarea financiara a directiei (ALM), din perspectiva administrarii portofoliului de investitii al bancii si pozitiei valutare generata de pozitiile banking book, atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung, in stransa colaborare cu alte directii din centrala (functiile Controlling, Contabilitate, Risc si Piete Financiare), respectiv subsidiarele BCR si Grup ALM.
    -Propune elaboreaza si executa strategiile de investitii prin administrarea activa a pozitiilor de investitii ALM si ALCO pentru BCR banca si pozitia valutara a bancii generata de pozitiile banking book conform reglementarilor interne sau externe si colaboreaza cu alte directii din sediul central pentru asigurarea incadrarii in limitele de risc ((limite individuale pentru riscul de credit, limite pentru riscul de piata si limite pentru riscul de lichiditate ce intra in responsabilitatea departamentului, conform reglementarilor interne ale bancii) Coordoneaza si ofera suport subsidiarelor BCR pentru responsabilitatile relevante in administrarea portofoliului de investitii, ratei de dobanda si pozitie valutare a bancii Revizuieste, analizeaza si implementeaza, in colaborare cu alte directii implicate din sediul central, noile cerinte de reglementare cu impact asupra activitatii ALM, a limitelor de risc de lichiditate, pozitie valutara si a altor limite de reglementare interne si externe definite in cadrul general de administrare a activitatii (expl. BNR, Comisia Europeana, Autoritatea Bancara Europeana, Comitetul Basel).
    -Monitorizeaza evolutia pietelor, avand propriile opinii si convingeri astfel incat sa asigure optimizarea momentelor de executare a strategiilor de investitii si rata de dobanda si administrarii pozitiei valutare care sa conduca la indeplinirea tintelor planificate.
    -Colaboreaza cu contrapartide externe privind previziunile macroeconomice, tendintele in piata (research), idei de investitii, idei de structuri de finantare si preturi.
    -Participa in proiecte locale si de grup ce tin de activitatile ALM (investitii, metodologii, date si procese, schimbari de reglementare si impact asupra modelului de afaceri, etc).
    -Elaboreaza analize, informari si propuneri catre Comitetul de Administrare a Activelor si Pasivelor/ Comitetul Executiv/ Consiliul de Supraveghere.

    Aplicand la acest anunt va exprimati acordul ca datele dvs. sa fie transmise si procesate de catre BCR. Consultati Politica de procesare a datelor personale a BCR >>

    Job-uri similare care te-ar putea interesa:

    Aplica fara CV
    BUCURESTI,

    BUCURESTI,

    BUCURESTI,

    Vezi job-uri similare (106)