System Engineer, IT - Windows [PIP00009U]

Acest job nu mai este activ!

Vezi toate job-urile Vodafone Romania active.


Vezi toate job-urile System Engineer, IT - Windows [PIP00009U] active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Telecomunicatii active pe Hipo.ro

Angajator: Vodafone Romania
Domeniu:
  • Telecomunicatii
  • Tip job: full-time
    Nivel job: 1 - 5 ani experienta
    Orase:
  • Brasov
  • BUCURESTI
  • Actualizat la: 02.03.2015
    Remote work: On-site
    Scurta descriere a companiei

    Vodafone România este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și tehnologie din lume, cu o vastă experiență în comunicații și Internet of Things, precum și în promovarea serviciilor financiare mobile și transformarea digitală pe piețele emergente.

    La Vodafone, credem că oportunitățile și promisiunile unui viitor digital mai bun ar trebui să fie accesibile tuturor și ne asigurăm că cei mai vulnerabili nu sunt lăsați în urmă în călătoria către acel viitor. Prin intermediul tehnologiei noastre, lucram pentru a elimina diferențele existente și pentru a ajuta oamenii să contribuie în mod egal și pe deplin la societate.

    De ce Vodafone?

    • Ne preocupăm să fim o companie dedicată diversității ca motor al schimbării;
    • Ne dorim o lume mai conectată, mai incluzivă și mai durabilă;
    • Folosim tehnologia pentru a reduce emisiile de carbon;
    • Provocăm și inovăm pentru a conecta oameni, companii și comunități din întreaga lume;
    • Cu noi poți să fii tu însuți, să împărtășești inspirație, să îmbrățișezi noi oportunități, să prosperi și să faci o diferență reală.


    Vodafone se angajează să atragă, să dezvolte și să rețină cei mai buni oameni, oferind un loc de munca motivant și incluziv, în care talentul este cu adevarat recunoscut și recompensat. Ne angajăm să promovăm incluziunea pentru toți cu convingerea că diversitatea joacă un rol important în succesul companiei noastre. Îi incurajăm în mod activ pe toți să ia in considerare posibilitatea de a face parte din călătoria noastră.

    Cerinte

    Rolul Postului:
    Defineste cerintele tehnice, proiecteaza, configureaza si implementeaza solutiile HW/SW (OS) pentru proiectele informatice cu impact in infrastructura IT.
    Dezolvata scripturi/programe pentru extinderea functionalitatilor solutiilor IT sau automatizarea activitatilor recurente.
    Asigura operarea si mentenanta de inalta calitate si eficienta pentru echipamentele care ruleaza sisteme de operare tip Windows din zona IT si telecom precum si a echipamentelor conexe.
    Asigura functionalitatea, disponibilitatea si inalta performanta a server-elor Windows, echipamentelor de stocare a datelor, unitatilor de back-up si a aplicatiilor IT de birou aferente (mesagerie electronica, servicii de stocare fisiere si imprimare, antivirus, etc.) si suport pentru implementarea proiectelor la standarde inalte de calitate si eficienta.

    RESPONSABILITATI PRINCIPALE (Financiare, clienti, operationale, KPI’s etc.)
    Proiecte
    Participa la toate fazele proiectelor ce au impact in infrastructura IT a companiei.
    Defineste cerintele tehnice la nivel HW/SW pentru proiectele crossfunctionale
    Proiecteaza arhitectura HW/SW (OS) asigurand respectarea cerintelor tehnice interne. Este responsabil impreuna cu echipa de proiect pentru design-ul solutiei de ‘business continuity’.
    Realizeaza implementarea (instalarea si configurarea HW/SW) solutiilor tehnice si integrarea lor in infrastructura IT existenta cu respectarea normelor interne.
    Participa in cadrul testelor de acceptanta. Recomanda intrarea (sau nu) in productie a noilor implementari.
    Dezvolta, planifica, testeaza, implementeaza si asigura controlul schimbarilor referitoare la infrastructura IT (ex. instalari software, upgrade-uri hardware, etc.) in conformitate cu procedurile standard operationale si / sau cerintele de proiecte.
    Ofera suport si consultanta pe durata desfasurarii proiectelor.
    Interactionea si negociaza cu vendori sau contractori pentru stabilirea design-ului solutiei si in vederea achizitiei HW/SW.
    Reproiectarea solutiilor IT in vederea cresterii eficientei
    Asigura optimizarea solutiilor existente prin redefinirea arhitecturii sau upgrade-uri pentru a veni in intampinarea noilor cerinte din business.
    Proiecteaza solutii noi care sa duca la o utilizare optima a infrastructurii existente cu minimizarea costurilor.
    Dezolvata scripturi/programe care ajuta la extinderea functionalitatilor solutiilor IT si la automatizarea activitatilor recurenteDocumentarea infrastructurii
    Managementul configuratiei fizice a serverelor, a echipamentelor de stocare a datelor si a sistemulor de operare.
    Documentarea solutiilor tehnice existente. Verificarea achizitiilor hardware
    Specificarea cerintelor tehnice in vederea achizitionarii de noi echipamente si validarea ofertelor primite de la furnizori din punct de vedere tehnic.

    Instalare fizica
    Instalarea fizica a echipamentelor incluzand definirea cerintelor de cablare si mediu din camera serverelor precum si controlul implementarii acestor cerinte.
    Administrare HW, OS
    Instalarea sistemului de operare tip Windows si configurarea lui cu asigurarea si monitorizarea securitatii sistemului si a performantelor acestuia..
    Executa activitati proactive de mentenanta bazandu-se pe instrumente de lucru automate, alerte si notificari.
    Analizeaza si rezolva solicitarile clientilor interni referitoare la probleme hardware si software cu asigurarea unui impact minim in activitatea acestora in nivelele de servicii agreate si a prioritatilor de business.
    Proiecteaza si implementeaza politica de securitate la nivelul HW/OS.
    Administreaza aplicatiile IT de birou specifice sistemelor de tip server (ex. mesagerie electronica, servicii de stocare fisiere si imprimare, antivirus, back-up si restaurare servicii, etc.) in conformitate cu procedurile standard operationaleRezolvarea incidentelor
    Managementul incidentelor (diagnosticarea problemelor, stabilirea cauzei, implementarea solutiei de corectie a incidentului, raportarea stadiului problemei).
    Asigura integrarea la nivel de server si infrastructura a serviciilor interne web ale grupului Vodafone precum si accesul utilizatorilor si suportul local pentru acestea.
    Proiectarea si intretinerea solutiilor de backup
    Asigura design-ul, implementarea si administrarea solutiei de backup. Este responsabil pentru recuperarea datelor in caz de urgenta.
    Simuleaza periodic scenarii de dezastru in vederea optimizarii/ actualizarii proceselor si procedurilor de backup & restore.
    Realizeaza impreuna cu celelalte echipe teste periodice de backup & restore in vederea validarii procedurilor.


    Asigurarea continuitatii serviciilor

    Definirea solutiei de recuperare in caz de dezastru atat la nivel fizic cat si la sistem de operare. Elaborarea scenariilor de dezastru si testarea periodica a solutiilor existente.
    Realizarea mentenantei preventive a sistemelor si propunerea de schimbare in cazul sistemelor care nu se mai product si pentru care nu se vor mai asigura servicii de suport.
    Asigura managementul sistemului de backup.
    Se asigura ca procedurile interne sunt actualizate si le aplica efectiv.
    Asigura conformitatea cu standardele de securitate si de continuitate operationala prin urmarirea, aplicarea si optimizarea procedurilor de lucru.
    Supervizeaza din punct de vedere tehnic contractele de servicii furnizate de terti (mentenenta hardware si software).
    Elaborarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii IT

    Recomanda, planifica si implementeaza modificari asupra arhitecturii infrastructurii IT core (refresh-uri tehnologice, upgrade-uri de capacitate, optimizari la nivelul intrastructurii).
    Evalueaza impactul proiectelor crossfunctionale in infrastructura IT. Realizeaza prognoze pe termen lung. Colaboreaza cu echipa de network pentru a asigura buna functionare a sistemelor in vederea indeplinirii obiectivelor din business

    Echipa
    Impartaseste cu ceilalti colegi cunostintele tehnice acumulate referitoare la portofoliul sistemelor de care este responsabil(a).
    Lucreaza impreuna cu celelalte echipe IT pentru implementarea proiectelor crossfunctionale si operarea eficienta, in parametrii de performanta stabiliti a portofoliului de sisteme IT

    Responsabilitati

    Specificatiile Obligatorii:

    Diploma universitara
    · Administrator sisteme Windows
    · Arhitectura Hardware
    · Programare shell scripting
    Administrare sisteme Windows (Active Directory, TCP/IP, DHCP/DNS, Proxy) – nivel bun
    o Administrare sisteme virtuale (VMware, Hyper-V) – nivel bun
    o Design centre de date, metodologii de consolidare si recuperare in caz de dezastru – nivel bun
    o Administrare infrastructuri de stocare de tip SAN – nivel bun
    o Tehnici de cluster-izare – nivel bun
    o Scripturi Windows – nivel mediu
    o Retelistica – nivel mediu
    o Capabilitati solide de documentare
    o Capabilitati foarte bune de rezolvare a problemelor si urmarire a sarcinilor de serviciu
    o Abilitati de lucru in conditii de presiune si termene de executie stranse
    o Bine organizat, setare prioritati si riguros
    o Procesare Word si Excel – nivel bun
    o Management de proiecte – nivel mediu
    o Engleza (scris si vorbit) – nivel bun
    o Abilitati de lucru in echipe distribuite si la distanta
    o Gestionare efectiva a cererilor multiple

    Job-uri similare care te-ar putea interesa:

    Remote

    BUCURESTI, Job national

    Hybrid

    Vezi job-uri similare (11)