Noutati @ Angajatori de TOP

Carieră 2.0 la NN

 


Cariera nu mai inseamna demult, pentru majoritatea profesionistilor, doar un job stabil intr-o multinationala care sa ofere oportunitati de crestere in viitor. Flexibilitatea, dinamismul si agilitatea descriu cel mai bine noile reguli ale jocului in piata extrem de competitiva a muncii de astazi. Iar companiile inovatoare au intrat deja in joc.

Din exterior, cladirea de sticla din Piata Operei din Bucuresti, care gazduieste sediul central al NN, pare neschimbata fata de anul trecut. La interior, insa, ultimele luni au adus schimbari care fac birourile companiei de nerecunoscut. Asta pentru ca anul acesta NN a regandit complet spatiul de lucru al celor peste 500 de angajati care lucreaza zi de zi acolo. Decizia a avut la baza mai putin ratiuni estetice, cum se intampla adesea mai ales in companiile cu vechime mare in Romania - iar NN ofera clientilor romani asigurari de viata de 20 de ani -, ci dorinta de a transforma si inova felul in care compania isi desfasoara activitatea si, implicit, modul de lucru adoptat de fiecare dintre angajati.

Dinamica si flexibilitate

Astfel, in urma unui amplu proces de regandire si reamenajare a sediului NN, angajatii companiei lucreaza astazi intr-un spatiu deschis, modern care ofera flexibilitate si o mai mare agilitate a colaborarii, incurajand sinergia si interactiunea dintre ei. Tocmai de aceea, pozitionarea echipelor pe etaje a fost facuta in functie de interdependenta activitatii dintre ele. De exemplu, echipa de marketing imparte etajul cu echipele de relatii cu clientii si cu cele de vanzari, formand reteaua de echipe care se ocupa sa ofere clientilor o experienta integrata, cat mai facila, atunci cand vor sa-si asigure viitorul financiar.

Totodata, ideea de birou fix a fost inlocuita de cea a accesibilitatii si dinamismului. Concret, colegii nu mai au birouri proprii, ci au flexibilitatea sa lucreze de oriunde in companie, in functie de activitatile din zi si de echipele cu care trebuie sa interactioneze. Pentru generatiile noi de angajati, acestea sunt esentiale, iar birourile individuale limitau aceste aspecte, care, nu de putine ori, se transforma in reale criterii in functie de care se ia decizia acceptarii unui loc de munca.

”Noul mod de lucru ajuta foarte mult la eficientizarea activitatilor de zi cu zi si ne ajuta sa colaboram mai bine si mai repede decat inainte. Sunt zile in care lucrez exclusiv cu echipa multifunctionala din care fac parte, altele in care activitatea mea e in stransa legatura cu departamentul de marketing, de exemplu. Si alte zile in care lucrez de acasa”, spune Alexandra Popescu-Zorica, de la NN Asigurari de Viata. Faptul ca lucreaza de acasa nu este o exceptie, ci un program de foarte mare succes dedicat tuturor angajatilor NN, prin care acestia au posibilitatea sa lucreze din afara companiei timp de doua zile pe saptamana.



Mai mult decat un birou

De altfel, flexibilitatea este, de mai bine de doi ani, cuvantul care descrie cel mai bine mediul de lucru si spiritul din interiorul NN. Dincolo de regandirea spatiului de lucru, compania a reconfigurat totodata si ideea de munca in sine, prin formarea unor echipe multidisciplinare, de tip „squads”, care functioneaza independent si fara o coordonare formala. Cu un obiectiv de business bine stabilit, aceste echipe functioneaza in spirit antreprenorial, avand libertatea sa ia decizii si sa actioneze mult mai rapid.

”Felul in care aceste echipe isi desfasoara activitatea este radical diferit fata de modul traditional de lucru. Practic, se revolutioneaza intreg procesul de lucru, de la stadiul de idee si pana la implementarea acesteia, totul petrecandu-se in cu totul alt ritm, cu impact major in business. Si, in acelasi timp, cu impact asupra oamenilor, pentru ca membrii acestor echipe dobandesc nu doar mai multa incredere in fortele proprii, ci deschid, astfel, calea unei serii de oportunitati de dezvoltare, atat pe verticala, cat si pe orizontala”, spune Marta Rosu, Recruitment and Development Managerla NN.

Alexandra Popescu-Zorica, membru al unei astfel de echipe de tip ”squad”, crede insa ca acest mod de lucru i-a transformat cariera si perspectiva asupra a ceea ce face in fiecare zi. ”Libertatea vine cu o responsabilitate enorma, dar si cu recompense pe masura atunci cand vezi ca o anumita initiativa este conturata si implementata mult mai rapid si cu rezultate aproape imediate in business. Si, totodata, cu o perspectiva noua asupra carierei si a oportunitatilor de dezvoltare in viitor”, spune ...

”You matter”, filozofia NN

La NN, oamenii sunt intotdeauna pe primul loc, iar acest concept se regaseste deplin in felul in care compania abordeaza atat relatia cu clientii, cat si cu angajatii. Este, practic, parte din ADN-ul NN si felul in care compania intelege sa incurajeze performanta individuala si colectiva, amprenta personala, expertiza profesionala vazuta mai ales din perspectiva invatarii continue si, nu in ultimul rand, libertatea de a reusi. De aceea, compania dezvolta permanent strategii complexe de atragere, retentie si motivare a talentelor si, in acelasi timp, de dezvoltare multidisciplinara a echipelor, cu obiectivul de a transforma munca de zi cu zi a fiecaruia dintre angajati intr-o adevarata experienta.

Business cu responsabilitate

Dincolo de impactul asupra echipei si beneficiile reflectate in produsele si serviciile oferite clientilor, noul mod de lucru al NN a atras dupa sine si o eficientizare a costurilor si a resurselor. Astfel, in urma regandirii spatiului si a proceselor interne, consumul de energie a scazut cu 50%, cel de apa cu 40% si rata de reciclare a crescut cu 60%.

NN este prezenta, in aceasta toamna, la targul la Angajatori de TOP , desfasurat la Sala Palatului din Bucuresti, pe 20 si 21 octombrie. Daca esti in cautarea unei oportunitati de cariera dinamica, flexibila si cu potential de dezvoltare accelerata, viziteaza standul NN si afla mai multe despre noi. Cu putin noroc, pe lista pozitiilor deschise, va fi si cea potrivita pentru tine!

 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn