Noutati @ Angajatori de TOP

Interviu Aurica Gaspar si Radu Calomfirescu DRÄXLMAIER Group



DRÄXLMAIER Group va participa la Angajatori de TOP TimiÅŸoara cu posturi disponibile din cadrul departamentelor Research & Development ÅŸi IT. Compania este unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume, prezent în peste 20 de țări, în mai mult de 60 de locaÈ›ii. Numărul total al angajaÈ›ilor a depășit 55.000 la nivel mondial.

In cadrul targului, poti participa gratuit la TechLab-ul sustinut de reprezentantii companiei Claudiu Gabriel Neamtu-SAP Solution Manager Analist si Catalin Voicu-Senior Manager Development Department. Inscrie-te la How does Draxlmaier implement SAP system in the company?»

Despre DRÄXLMAIER Group

În Europa de Sud-Est, grupul are fabrici în România, Serbia, Macedonia È™i Republica Moldova, în care lucrează peste 25.000 de salariaÈ›i, ceea ce înseamnă că este una dintre cele mai importante regiuni. Prima investiÈ›ie din zonă datează din 1993, când grupul a decis extinderea în România, la PiteÈ™ti. În prezent, în România sunt cinci fabrici, devenite È™i centre de dezvoltare – după PiteÈ™ti a urmat o dezvoltare în Satu Mare, TimiÈ™oara, Hunedoara È™i BraÈ™ov. Cu aproximativ 15.000 de angajaÈ›i români, putem spune că suntem unul dintre cei mai mari angajatori din È›ară.

Reprezentanta departamentului Research & Development este doamna Aurica Gaspar, Director General Tehnic DPR DRÄXLMAIER ÅŸi Director Operativ Tehnica de Testare la nivel global, cu o experienţă de peste 14 ani în companie.

Care sunt cele mai mari provocări ÅŸi satisfacÅ£ii pe care le-aÅ£i avut în cadrul departamentului dvs.?

În fiecare zi am parte de noi provocări, printre cele mai importante aflându-se asigurarea sustenabilităţii organizaÅ£iei Tehnicii de testare atât pe plan local cât ÅŸi global, prin dezvoltare de procese, produse ÅŸi structuri. O altă provocare continuă este menÅ£inerea unei colaborări internaÅ£ionale între Romania, Germania, Mexic ÅŸi Tunisia prin identificarea sinergiilor, utilizarea aptitudinilor complementare (specifice fiecărei culturi în parte), în vederea obÅ£inerii unor soluÅ£ii complete. Desfăşurarea activităţii într-un mediu internaÅ£ional necesită adaptare din punct de vedere multicultural. Împreună cu echipe competente realizăm echipamente de testare robuste ÅŸi de înaltă tehnologie, contribuind astfel la calitatea autovehiculelor din categoria Premium, alături de întregul DRÄXLMAIER Group. SatisfacÅ£ia cea mai mare provine din faptul că avem clienÅ£i mulÅ£umiÅ£i de serviciile noastre.

Ce specific are organizaÅ£ia în care profesaÅ£i ÅŸi ce locuri de muncă disponibile aveÅ£i în prezent?

Compania DPR produce pentru întregul DRÄXLMAIER Group echipamente de testare a componentelor ÅŸi sistemelor auto, cum ar fi staÅ£ii de testare electrică a cablajelor de joasă ÅŸi înaltă tensiune.

În prezent căutăm persoane interesate să ocupe unul dintre următoarele posturi:

Mechanical Engineer – R&D
Mechanical Engineer – CAD – Solid Edge Design
Technologies Development Engineer
Project Coordinator 

Care sunt cele mai interesante proiecte pe care le aveÅ£i în lucru în următoarea perioadă ÅŸi care apreciaÅ£i că pot fi făcute publice? 

Două dintre proiectele pe care le avem acum în derulare sunt dezvoltarea echipamentelor de testare pentru cablaje de înaltă tensiune pentru maÅŸini electrice de ultimă generaÅ£ie ÅŸi dezvoltarea conceptelor bazate pe scanare 3D, inclusiv reverse engeneering.
 
Cum se derulează procesul de recrutare al noilor angajaţi?

Prima etapă a recrutării este publicarea anunÅ£ului de angajare în mediul intern ÅŸi extern, online ÅŸi în varianta tipărită. Urmează procesul de selectare al persoanelor interesate de locul de muncă ÅŸi contactarea telefonică a acestora.  Cei mai potriviÅ£i sunt ulterior chemaÅ£i la un interviu în cadrul companiei, ÅŸi în funcÅ£ie de postul pentru care candidează, este necesară verificarea cunoÅŸtinÅ£elor tehnice de specialitate prin intermediul unor teste.
 
Ce calităţi trebuie să însuÅŸească un candidat care doreÅŸte să facă parte din echipa voastră de Research & Development?

Suntem o echipă unită, ne susÅ£inem unul pe celălalt, ne dezvoltăm, ÅŸi împreună producem cele mai inovative tehnologii. Prim urmare, ne dorim persoane care să se integreze uÅŸor ÅŸi să aibă o atitudine corespunzătoare, bune aptitudini tehnice ÅŸi lingvistice (engleză), să înveÅ£e uÅŸor ÅŸi să fie cât mai active. CunoaÅŸterea limbii germane reprezintă un avantaj.

Care sunt, în opinia dumneavoastră, beneficiile unui internship pentru angajat ÅŸi angajator?

Pentru noi, cel mai important aspect este ajutorul reciproc care există între angajat ÅŸi angajator. Noi le oferim posibilitatea de a se dezvolta într-o companie multinaÅ£ională unde ÅŸansele de dezvoltare sunt multiple, iar ei ne uÅŸurează nouă munca prin preluarea unor activităţi.

Care sunt principalele motive pentru care un candidat ar trebui să viziteze standul companiei dvs. din cadrul Angajaţilor de TOP?

Colegii noÅŸtri îi vor aÅŸtepta cu informaÅ£ii detaliate despre domeniul nostru de activitate, despre posibilităţile de angajare ÅŸi de internship. Cei care doresc să facă parte dintr-o echipă dinamică ÅŸi inovativă, vor fi cu siguranţă interesaÅ£i de standul nostru. Noi îi vom aÅŸteptam cu drag!

Ce sfaturi le puteţi oferi candidaţilor?

Cel mai bun sfat pe care îl pot oferi este să investească în primul rând în ei ÅŸi în dezvoltarea lor profesională, pentru a avea cele mai bune rezultate la locul de muncă dorit. Noi îi vom sprijini ÅŸi le vom oferi bune condiÅ£ii de lucru ÅŸi training-uri pe măsură.

Reprezentantul Departamentului IT din TimiÅŸoara este Radu Calomfirescu, Manager Guvernanţă ÅŸi IT.

Cum v-aÅ£i început cariera în acest domeniu ÅŸi care sunt cele mai mari provocări ÅŸi satisfacÅ£ii din cadrul departamentului dvs.?

În anul 2011 am început dezvoltarea departamentului IT din cadrul DRÄXLMAIER TimiÅŸoara. Cea mai mare satisfactie ÅŸi totodată provocare pe plan profesional, a fost inovarea acestui departament ÅŸi formarea echipei de specialiÅŸti. IniÅ£ial echipa a fost mică, dar a crescut susÈ›inut în fiecare an. M-am ocupat personal de recrutarea fiecărui coleg în parte ÅŸi i-am sprijinit pe tot parcursul dezvoltării profesionale.

Ce specific are departamentul IT DRÄXLMAIER ÅŸi ce locuri de muncă disponibile aveÅ£i în prezent?

Divizia IT DRÄXLMAIER dezvoltă aplicaÅ£ii software de ultimă oră pentru operaÅ£iunile globale, reprezentând o platformă pentru inginerii software ÅŸi analiÅŸtii de afaceri cu un nivel înalt de calificare. AngajaÅ£ii sunt specializaÅ£i în Dezvoltarea AplicaÅ£iilor Software, Arhitectură IT, Analiză FuncÅ£ională ÅŸi de Afaceri, Administrarea Bazelor de Date ÅŸi a Sistemelor de Operare. Inginerii noÅŸtri oferă aplicaÅ£ii performante ÅŸi standarde la cel mai înalt nivel.


Joburile disponibile în prezent sunt următoarele:

Backoffice Junior Reporting Support TimiÅŸoara
2nd Level Support for Product Lifecycle Management TimiÅŸoara
PL/SQL Software developer TimiÅŸoara
IT Service Desk (fluent in both writing and speaking the German language) TimiÅŸoara
SAP FI Customizer TimiÅŸoara
Administrative Assistant IT Center (fluent in both writing and speaking the German language) TimiÅŸoara
C# Oracle Developer PiteÅŸti
Linux Server/ DevOps Engineer  PiteÅŸti
 

Care sunt cele mai interesante proiecte pe care le aveÅ£i în lucru în următoarea perioadă ÅŸi care apreciaÅ£i că pot fi făcute publice?

Unul dintre cele mai interesante proiecte pe care le avem în lucru sunt parteneriatele cu universităţi din două oraÅŸe. Prima este Universitatea de Vest din TimiÅŸoara, unde lucrăm alături de studenÅ£i la dezvoltarea tehnologiei SAP. Cea de-a doua este Facultatea de Stat din PiteÅŸti, unde focus-ul este pe laboratoarele tehnologice, în cadrul cărora utilizăm ÅŸi dezvoltăm aplicaÅ£ii în sisteme de operare ca Windows ÅŸi Linux.
Proiectul nostru actual este reprezentat de înlocuirea treptată a sistemului dezvoltat in-house prin sistemul SAP. Este un proiect foarte important, care se extinde pe mulÅ£i ani, la nivel global.

Care este profilul angajatului ideal în cadrul departamentului IT DRÄXLMAIER Group?

Căutăm oameni cu atitudine şi iniţiativă, care sunt proactivi şi deschişi la noi provocări.
Abilităţile lingvistice sunt foarte importante, indiferent de funcÅ£ia pe care doresc să o ocupe în departamentul IT. Fiind o companie multinaÅ£ională, limba engleză este o cerinţă de bază.
CompetenÅ£ele tehnice diferă de la un job la altul, fiecare necesitând diverse skill-uri specifice, pe care un angajat trebuie să le deÅ£ină.
Nu în ultimul rând, viitorii noÅŸtri colegi trebuie să înveÅ£e repede, să fie motivaÅ£i ÅŸi să aibă abilităţi interculturale.

Care sunt, în opinia dumneavoastră, beneficiile unui internship pentru angajat ÅŸi angajator?

Internship-ul reprezintă cea mai bună modalitate de a începe o carieră într-un mediu de lucru profesionist  ÅŸi de a căpăta experienţă în domeniu ales. Cei mai motivaÅ£i pot deveni colegi cu noi.
Pentru noi, angajatorii, este vorba despre employer branding. Încercăm să oferim ocazia de participare unui număr cât mai mare de studenÈ›i, pentru ca în final să colaborăm cu cei mai buni dintre cei mai buni.

Cum sunt motivaÅ£i angajaÅ£ii să rămână în companie pe termen lung?

Pentru cei care se alătură DRÄXLMAIER Group există dezvoltare profesională continuă, training-uri tehnice ÅŸi de soft skills, corectitudine pe toate planurile ÅŸi mediu de lucru tânăr ÅŸi activ.

Care sunt principalele motive pentru care un candidat ar trebui să viziteze standul companiei dvs. din cadrul Angajaţilor de TOP?

Standul nostru se adresează celor care sunt interesaÅ£i să lucreze într-o companie multinaÅ£ională, unde vor avea parte de noi provocări ÅŸi de tehnologii de ultimă oră. Totodată se vor familiariza atât cu procese tehnice, cât ÅŸi de business.

Ce sfaturi le puteţi oferi candidaţilor?

Sfatul meu este să îÅŸi dedice timpul pentru învăţarea limbilor de circulaÅ£ie internaÅ£ională È™i să acumuleze atât cunoÈ™tinÈ›e teoretice, cât È™i practice.

Nu pierde sansa de a-i cunoaste la standul de la Angajatori de TOP Timisoara!
 

LinkedIn