Noutati @ Angajatori de TOP

Cine recruteaza toamna aceasta in Bucuresti


Iarna primesti cadouri, iar toamna joburi! Trebuie doar sa aplici CV-ul la compania dorita. Ai multe posibilitati de alegere pentru ca in 2016 angajatorii au extins numarul de recrutari. Vezi in ce domenii se recruteaza in aceasta toamna in Bucuresti si ce companii ofera joburi pentru tine.
 
Fie ca este vorba de joburi pe profiluri tehnice, fie ca este vorba de cele pe profiluri non-tehnice, companiile au nevoie de angajati si au dezvoltat in acest sens programe de recrutare atat pentru studenti cat si pentru profesionisti. Gasesti mai jos cateva dintre planurile angajatorilor din capitala, din acest an, in functie de industria din care fac parte.
 
Nevoia de forta de munca din capitala, spre deosebire de alte orase din tara, se uniformizeaza din ce in ce mai mult, lasand loc de dezvoltare profilelor diferite de candidati. De cativa ani, Bucuresti reuseste sa acopere aproape toate industriile tarii: Financiar-Bancar, Servicii & BPO, IT, Retail, FMCG, Telecom, Agentie de recrutare, Turism, Asigurari, Servicii hoteliere, Automotive, Inginerie.

In prezent, gasesti o paleta variata de joburi din mai multe domenii de activitate: Financiar-Bancar, IT&C, Servicii si BPO,  FMCG, Retail, Audit si Consultanta, Inginerie si Auto, Recrutare, Telecom, Asigurari, PR, Turism.

Planurile companiilor in domeniul non-tehnic

Domeniul financiar – bancar reprezinta un interes pentru absolventi, iar companiile vin in sprijinul acestora cu programe de dezvoltare in cariera.

De exemplu, reprezentantii BCR si-au prezentat planurile lor de angajare: „Prioritatile de recrutare pentru 2016 au in vedere atat tinerii absolventi care isi doresc sa inceapa o cariera in domeniul bancar, cat si specialistii din aceasta industrie. Tinerii au sansa programelor de Internship si a job-urilor part-time, pentru care beneficiaza de un training complex care ii pregateste pentru activitatea de relationare cu clientii bancii. Pentru candidatii cu experienta, cele mai frecvente posturi disponibile sunt in arii precum Audit, Risc, Financiar, IT, Corporate, Conformitate.”

Un numar mare de companii din domeniul Servicii&BPO au planuri de recrutare pentru aceasta toamna si vor sa isi mareasca echipa: Wipro Business Process Services, Xerox, Valoris Center, WNS Global Services, Competence Call Center, Societe Generale European Business Services, Temenos, Ariston Thermo Romania, Computer Generated Solutions Romania, TELUS International Europe, Studio Moderna, Infosys, Automatic Data Processing (ADP) Romania, Hewlett Packard Enterprise, Genpact, DB Schenker SSC, Johnson & Johnson, WNS Global Services, Accenture.
 
„DB Schenker Global Services Europe continua si in anul 2016 procesul de expansiune al SSC-ului din Bucuresti (Shared Services Center). Anul acesta ne dublam fortele avand ca obiectiv integrarea unui numar de aproximativ 200 de tineri absolventi si profesionisti. Oamenii sunt cei care ne definesc cultura si suntem mandri sa fim caracterizati de diversitate.” Ionut Preda (Recruitment Specialist)
 
Florina Vintila, Recruitment Coordinator pentru BPO in cadrul Accenture, sustine ca Accenture are planuri de recrutare precum si programe de schimb de experienta pentru studenti din alte tari. „Planurile de crestere ale companiei Accenture in perioada urmatoare se raporteaza la toate liniile de business. Pentru Bucuresti si Timisoara preconizam o crestere mare in cadrul tuturor tipurilor de servicii oferite: finante-contabilitate, resurse umane,
asigurari,customer support pentru clienti in peste 20 de limbi. In Bucuresti, de exemplu, in acest moment avem peste 300 de roluri deschise.”

In privinta industriilor FMCG si Retail, companii precum Kaufland Romania, Profi Rom Food, Lidl Romania, REWE Romania - Penny Market, JYSK, Pepco, Carrefour, McDonald`s Romania, Pizza Hut, KFC au programe de recrutare in aceasta toamna si te asteapta sa aplici la joburile lor.

Planurile companiilor in domeniul tehnic

Potrivit unui studiu realizat pe 10 000 de candidati, cei mai multi absolventi isi doresc  sa isi gaseasca un job in industria IT. De altfel, cererea de forta de munca este ridicata in domeniile tehnice precum IT, Automotive si Inginerie. Totodata, facultatile cu profil tehnic atrag din ce in ce mai mult studenti, iar numarul absolventilor de profile tehnice este mai mare decat cel de profile umaniste.

Iti recomandam sa afli care sunt cele mai cunoscute companii din IT, daca iti doresti o cariera in domeniu. Noi le amintim pe cateva dintre ele: Luxoft, Amber Studio, IBM, Stefanini Romania, Module Works, Intralinks, BearingPoint Romania, UniCredit Business Integrated Solutions, InCrys, PTC, Amber Studio, EFD Induction, Dell, Softvision, Veeam Software.
 
De exemplu, DB Global Technology, centrul de dezvoltare software al Deutsche Bank din Romania, are nevoie de aproape 200 de specialisti in IT pana la finalul anului 2016. Compania, care are in prezent 300 de angajati, cauta candidati in special pentru zonele de quality assurance, software development, project management, IT architecture si functional/business analysis.
 
In ceea ce priveste compania Misys Financial Software - “Ne asteptam ca la Angajatori de Top sa identificam persoanele potrivite pentru o parte dintre cele aproximativ 100 de rolurile disponibile. In Misys rolurile se impart in 2 categorii, tehnice si functionale. La mare cautare anul acesta vor fi persoanele cu background in domeniul financiar sau absolventii de Finante, Banci. Fie ca sunt interesati de zona de testare, suport, analiza sau consultanta, ii asteptam la standul nostru, pentru a le povesti despre #MisysAdventure!”  Alma Cargol - Recruiter with Employer Branding, Misys Financial Software

Cum afli care sunt angajatorii de TOP ai momentului?

Asa cum decembrie e luna cadourilor, octombrie e luna joburilor. Vino si convinge-te singur de acest lucru pe 14 si pe 15 octombrie la Sala Palatului. Acolo va avea loc Angajatori de TOP, cel mai important eveniment de cariera pentru tine. Dupa cum ii spune si numele, vei intalni acolo angajatorii de la cele mai mari companii. Ei te asteapta cu programele lor de dezvoltare pentru cei interesati de un job, fie ca esti student si nu ai experienta in domeniu, fie ca esti profesionist si vrei sa progresezi in cariera.

Din declaratiile reprezentantilor companiilor prezente la editiile anterioare, evenimentul Angajatori de TOP Bucuresti creeaza cadrul perfect de prezentare a planurilor de recrutare. Numarul generos de participanti, aproximativ 10 000 persoane, le permite recrutorilor sa avanseze rapid in procesul de selectie. Asadar, daca nu reusesti sa ajungi la targul de joburi, spun ei, sansele de angajare iti vor scadea considerabil si risti sa astepti deschiderea altor pozitii sau evaluarea aplicatiilor trimise.

Editia aceasta a evenimentului Angajatori de TOP, care va avea loc intre 14 – 15 octombrie la Sala Palatului iti aduce oportunitati diverse. Iata numai cateva, pe care iti recomandam sa le ai in vedere:
  • participare la conferinte TechTalks unde te asteapta cele mai recente studii de caz si insight-uri pe zona IT
  • participare la SkillShop-uri, unde vei afla cum sa iti formezi competente solicitate la angajare
  • consiliere in cariera din partea specialistilor HR in zona CV Experts de cum sa te pregatesti pentru eveniment, cum sa iti redactezi CV-ul si cum iti poti creste sansele de angajare. 
 
Afla toate detaliile evenimentului, care sunt companiile care au confirmat prezenta, tematicile conferintelor, dar si cine sunt speakerii care le vor sustine, vizitand sectiunea dedicata. Tot aici vei gasi si linkul de inscriere la eveniment. Profita de ocazie si descarca gratuit Ghidul ”Planurile celor mai doriti angajatori”.

 
Inscriere Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn