Noutati @ Angajatori de TOP

Cine recruteaza toamna aceasta in Timisoara


Toamna aceasta iti incepi cariera in ce domeniu vrei! Ai multe posibilitati de a-ti alege jobul la care vrei sa aplici deoarece angajatorii isi extind in 2016 numarul de recrutari.

Afla care sunt planurile celor mai doriti angajatori in 2016. Ti-am pregatit o lista a companiilor atat din domeniul tehnic cat si din cel non-tehnic. Iata ce asteptari au angajatorii de la tine si ce competente si abilitati trebuie sa ai pentru a intra in echipa lor.

In ultimii ani, piata fortei de munca din Banat si-a dezvoltat un interes din ce in ce mai accentuat in zona joburilor cu profil tehnic. Numarul absolventilor in domeniile IT, Auto si Inginerie a crescut, iar companii de renume isi indreapta atentia spre zona de Vest a tarii, acolo unde deschid noi sedii de birouri. Mai jos, gasesti cateva companii care ofera joburi pe profil tehnic.

Planurile companiilor in domeniul tehnic

Compania berg COMPUTERS ofera oportunitati de cariera pentru tineri cu sau fara experienta, dupa cum declara Valentina Mitroi, Human Resources Analyst: „berg COMPUTERS se afla in prezent pe o panta ascendenta de dezvoltare, de aceea dorim sa ne marim considerabil echipa in anul 2016. Avem un numar mare de pozitii disponibile in companie, pentru toate nivelele de experienta, de la entry-level la senior-level. De asemenea, suntem pregatiti sa incurajam si dezvoltarea tinerilor programatori care sunt la inceput de drum, prin programe de practica si internship. Suntem entuziasmati de planurile companiei pentru anul acesta si avem convingerea ca participantii la evenimentul Angajatori de Top ne vor vizita standul, intr-un numar din ce in ce mai mare.”
 
Grupul Continental din Romania reprezinta a doua echipa de ingineri, ca marime, din departamentul de Cercetare si Dezvoltare la nivel european, iar echipa continua sa se extinda pe masura ce acestia lucreaza la viitorul proiect al masinii autonome. Planurile de recrutare pentru Banat prezinta orientarea specialistilor HR atat spre tinere talente, cat si spre profesionisti. Iata cateva dintre oportunitatile de cariera disponibile: Packing Engineer-Electronics Manufacturing TSR, Mechanical Engineer, Quality System Specialist, Engineering Summer Internship, Intern Engineering (C programming).

Lista companiilor aflate in proces de recrutare in domeniul tehnic continua, printre cele care prezinta un numar considerabil de pozitii deschise sunt: Atoss Software, IBM, Microsoft, Nokia, Hella,  Valeo Lighting Injection, Yazaki Component Technology, Beespeed, BearingPoint, Leman Industrie sau Dalli Group.

Planurile companiilor in domeniul non-tehnic

Piata de locuri de munca din vest este una dintre cele mai dinamice. Chiar daca cele mai multe joburi sunt din domeniul tehnic, angajatorii din domeniile Servicii&BPO sau Retail&FMCG au planuri de crestere. Mai jos gasesti detalii despre programele de dezvoltare ale companiilor din aceste industrii.
 
Un exemplu relevant este Compania Wipro care in ultimii trei ani si-a dezvoltat un plan de recrutare si are in vedere planuri de crestere a numarului angajatilor. Numai in Timisoara compania a inaugurat un sediu cu 500 de angajati.



Totodata, compania Accenture isi indreapta atentia spre programele de dezvoltare in cariera si are planuri de recrutare. “Planurile de crestere ale companiei Accenture in perioada urmatoare se raporteaza la toate liniile de business. Pentru Bucuresti si Timisoara preconizam o crestere mare in cadrul tuturor tipurilor de servicii oferite – finante - contabilitate, resurse umane, asigurari, customer support pentru clienti in peste 20 de limbi.”

In privinta sectorului de FMCG&Retail, companii precum Coca-Cola HBC Romania, Pepco, Auchan, Lidl Romania, Pizza Hut, McDonald`s Romania sau KFC vor fi prezente la eveniment si vei putea interactiona cu reprezentantii lor.
 
Lidl Romania a afirmat pentru Wall-street.ro ca recruteaza pentru posturile de la centrul logistic din Lugoj. “Estimam ca se vor crea aproximativ 200 de locuri de munca pentru a acoperi nevoile de acolo. De asemenea, intentionam sa deschidem peste 10 magazine anul acesta, pentru care va fi nevoie de angajati.
In plus, continuam si in 2016 sa punem accent pe recrutarea tinerilor, cu ajutorul programului Campionatul de Management (destinat absolventilor-n. red), pentru ca mizam in dezvoltarea noastra pe aportul lor inovator si pe energia lor.“

Cum afli care sunt angajatorii de TOP ai momentului?

Toamna aceasta ofera din belsug oportunitati de cariera pentru cei interesati. Fie ca esti student, fara niciun pic de experienta, fie ca iti cauti un alt job decat cel pe care il ai acum, vino la Angajatori de TOP, cel mai important eveniment de cariera pentru tine, si fa cunostinta cu cei mai cunoscuti angajatori din cele mai in voga industrii.

Evenimentul Angajatori de TOP iti ofera sansa de a interactiona cu reprezentantii celor 70 de companii participante: specialisti de resurse umane implicati direct in procesul de selectie, manageri ai departamentelor in care ai putea sa lucrezi, dar si profesionisti care iti pot oferi detalii despre activitatea pe care o desfasoara. Interactionand cu acestia, vei afla informatii despre joburile care te intereseaza si iti vei putea lasa CV-ul tau in format Barcode stabilind chiar si data primului interviu.

Din declaratiile reprezentantilor companiilor prezente la editiile anterioare, Angajatori de TOP Timisoara este momentul potrivit pentru a-si anunta planurile de recrutare, lansand o varietate de oportunitati. Numarul generos de participanti, aproximativ 4 500 persoane, le permite sa avanseze rapid in procesul de selectie. Asadar, daca nu reusesti sa ajungi la targul de joburi, spun ei, sansele de angajare iti vor scadea considerabil si risti sa astepti deschiderea altor pozitii sau evaluarea aplicatiilor trimise.

Alaturi de paleta larga de joburi, evenimentul Angajatori de TOP iti prezinta si alte oportunitati de dezvoltare. Iata numai cateva, pe care iti recomandam sa le ai in vedere:
  • participare la conferinte TechTalks unde te asteapta cele mai recente studii de caz si insight-uri pe zona IT;
  • participare la SkillShop-uri, unde vei afla cum sa iti formezi competente solicitate la angajare;
  • consiliere in cariera din partea specialistilor HR in zona CV Experts de cum sa te pregatesti pentru eveniment, cum sa iti redactezi CV-ul si cum iti poti creste sansele de angajare.
Ramai la curent cu detaliile celei de-a 9-a editie a targului de joburi, Angajatori de TOP Timisoara, vizitand sectiunea dedicata acesteia. Aici poti gasi lista intreaga de companii care si-au confirmat prezenta, tematicile conferintelor pregatite, precum si linkul de inscriere. Dupa ce il descarci, primesti gratuit Ghidul ”Planurile celor mai doriti angajatori in 2016”, ca sa fii si mai informat la eveniment.

Nu uita ca cel mai important targ de cariera, Angajatori de TOP te asteapta la Centrul Regional de Afaceri pe 21 si 22 octombrie.
 
Inscriere Angajatori de TOP Timisoara

LinkedIn