Noutati @ Angajatori de TOP

Orange Romania are aproximativ 100 de posturi deschise in aceasta primavara!


In perioada 4-17 aprilie, Orange Romania participa la Angajatori de TOP Virtual, avand planuri de recrutare pentru candidatii care isi incheie studiile, precum si pentru cei cu experienta profesionala extinsa.


Care sunt ariile in care activeaza ORANGE in Romania si cele mai frecvente pozitii pentru care recrutati pentru fiecare arie (juniori, seniori, manageri)?

Orange este cel mai mare operator de pe piata romaneasca de telefonie mobila si credem ca acest lucru nu este intamplator, ci se datoreaza produselor si serviciilor de calitate, bazate atat pe o retea fiabila si performanta, cat si pe o echipa de profesionisti, extrem de atent recrutata si dezvoltata in timp.
 
In prezent, pentru recrutare avem in vedere atat candidati care isi incheie acum studiile si sunt pregatiti pentru un prim pas profesional, dar si candidati cu experienta profesionala extinsa, care sunt experti in aria lor. Recrutam foarte mult in departamentele Customer Care si Sales, dar si IT si Technology.
 
De altfel, zonele de Customer Care si Sales reprezinta o importanta poarta de intrare in companie, iar pe masura ce angajatii din aceste echipe isi ating maturitatea profesionala aceste departamente devin o importanta sursa de talente pentru restul departamentelor.
 
La fel de mult suntem interesati sa atragem specialisti IT&C, pentru echipele de suport care sustin prin profesionalismul lor serviciile livrate atat pentru Orange Romania, cat si pentru tarile afiliate grupului Orange din Europa de Vest si Africa de Nord.
 
Toate posturile vacante in cadrul Orange Romania sunt vizibile pe site-ul nostru de cariera sau pe site-urile de profil cu care colaboram.

Daca ar trebui sa alegeti 4 atribute care va descriu cel mai bine ca angajator, care ar fi acestea?

Credem ca valorile pe care le apreciem si le impartasim sunt si cele care ne descriu cel mai bine ca angajatori  - ne consideram prietenosi, dinamici, surprinzatori si determinati, la care adaugam un aspect foarte important, care tine de interesul constant pentru digitalizare.

 

Ce planuri de recrutare are ORANGE in aceasta primavara pentru profesionisti si juniori (nr. de pozitii, departamente, profile) si pentru care dintre aceste pozitii vor putea aplica vizitatorii Angajatori de TOP?

In aceasta primavara avem in jur de 100 de posturi deschise. Cele mai multe dintre ele sunt deschise in departamentele IT si Technology, dar continuam sa cautam colegi noi si in departamentele Customer Care, Sales si Marketing.

Care sunt cele mai interesante/neobisnuite oportunitati de cariera pe care le poti intalni in ORANGE? // Care sunt joburile pe care candidatii nu s-ar astepta sa le intalneasca in ORANGE?

Un lucru mai putin cunoscut ar fi ca Orange este foarte interesata de dezvoltatori software (Java, PHP, .NET), cum la fel de bine suntem intersati sa acoperim pozitii care tin de Machine 2 Machine sau Internet of Things. Pentru ca pe partea de IT lucram foarte mult cu resurse proprii, departamentul de IT este comparabil cu o firma de dezvoltare de soft in toata regula, unde pasionatii isi gasesc jobul potrivit indiferent de zona care-i intereseaza, lucreaza cu tehnologii de ultima ora, au oportunitati de dezvoltare a carierei pe diverse specializari si posibilitatea de a se implica activ in proiectele companiei.

In ce consta procesul de selectie la ORANGE si cum s-ar putea pregati un candidat?

Din dorinta de a obtine informatiile relevante despre candidat si pentru o validare cat mai corecta din perspectiva potrivirii cu pozitia pentru care a candidat, dar pentru a estima performanta viitoare cu un grad cat mai mare de acuratete, ne propunem ca in cadrul interviului sa gasim raspunsul la trei intrebari fundamentale:
 
(1) daca respectivul candidat detine abilitatile si cunostintele necesare pentru ocuparea pozitiei
 
(2) daca este suficient de motivat
 
(3) daca exista o potrivire cu valorile si cultura Orange.
 
Pentru a raspunde la aceste trei intrebari procesul de recrutare are o structura clara cu etape bine delimitate, adaptate specificului fiecarui job sau setului competente comportamentale pe care dorim sa le evaluam.
 
De aceea un numar de 2 - 3 etape de evaluare si validare sunt optime pentru a fi eficienti atat in raport cu nevoile noastre si timpul de inchidere, cat si cu disponibilitatea candidatului.

Care sunt top 3 motive pentru care un junior sau un senior ar trebui sa aplice la ORANGE?

(1) mediul de lucru placut
(2) echilibru intre viata profesionala si cea personala
(3) expunere internationala

   

Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala ORANGE si cum influenteaza acestea profilul cautat in procesul de selectie?

Indiferent ca vorbim despre modul in care vrem sa se intample lucrurile sau despre ce apreciaza cel mai mult angajatii la aceasta companie, raspunsul este acelasi : un mediu prietenos de lucru ce favorizeaza colaborarea si dezvoltarea profesionala.
Acest lucru este foarte important, pentru ca, in demersul nostru de a aduce tehnologia de ultima generatie cat mai aproape de client, derulam foarte mult proiecte.

Orange este o companie care lanseaza constant programe pentru studenti/absolventi. Care sunt programele pe care le veti desfasura in 2016?

Educatia este una dintre domeniile principale in care ne implicam, atat prin strategia de responsabilitate sociala, cat si prin programele de resurse umane. Elevii si studentii de astazi sunt cei care vor deveni profesionistii nostri intr-un viitor destul de apropiat. Orange investeste constant in educatie atat pe partea de pregatire a studentilor pe partea de aptitudini tehnnice (orange educational program la Universitatea Poilitehnica), cat si pe zona de aptitudini soft.
De asemenea, prin programul Orange First step, le oferim studentilor posibilitatea de a lucra efectiv timp de o luna intr-unul dintre departamentele companiei pentru a exersa si dobandi cunostinte noi si a afla daca postul pe care si-l doresc li se potriveste.


 

LinkedIn